fbpx

מגזין בריאות ורפואה טבעית

אצלך בטלפון | פעם בחודש

גיליון מרץ 2019

מגזין בריאות ורפואה טבעית

אצלך בטלפון | פעם בחודש

גיליון מרץ 2019

אם שלחו לכם את המגזין, כנראה שאתם חשובים למישהו!

רוצים להיות מעודכנים בכל מה שבריא ?
לחצו על הלינק
ואתם בתוך הקבוצה הכי בריאה ברשת

הרשמו עכשיו לקבוצה- מספר מקומות מוגבל
בכל רגע נתון תוכלו לצאת מהקבוצה

אם שלחו לכם את המגזין, כנראה שאתם חשובים למישהו!

רוצים להיות מעודכנים בכל מה שבריא?
לחצו על הלינק
ואתם בתוך הקבוצה הכי בריאה ברשת

הרשמו עכשיו לקבוצה - מספר מקומות מוגבל
בכל רגע נתון תוכלו לצאת מהקבוצה

מתכון לריבת תותים ללא סוכר

מצרכים:
קליפת לימון חתוכה לקוביות
2 כוסות תותים חתוכים
כף מיץ לימון טבעי
4 כפות מים
½ כפית סטיביה נוזלית (לא חובה)
2 כפות דבש

הוראות הכנה:

חממו בסיר קטן את קליפת הלימון החתוכה לקוביות קטנות, מיץ הלימון והמים. הרתיחו וערבבו מדי כמה דקות. כאשר מבעבע הנמיכו את האש ובשלו במשך 10 דקות.

הוסיפו לסיר את התותים ובזמן הבישול מעכו אותם בעזרת מזלג או כף אל תוך קליפת הלימון המבושלת.
הרתיחו היטב על אש קטנה במשך 10 דקות, ערבבו מדי פעם.
הוסיפו לתערובת את הסטיביה והדבש והמשיכו לערבב על אש נמוכה 10 דקות נוספות.
כדאי לאכול את הריבה בעודה חמה ואת מה שנשאר לסגור היטב בצנצנת.
ניתן לשמור בקירור כחודש ימים ולהוסיף לקינוחים ותבשילים.

מתכון לריבת תותים ללא סוכר

מצרכים:
קליפת לימון חתוכה לקוביות
2 כוסות תותים חתוכים
כף מיץ לימון טבעי
4 כפות מים
½ כפית סטיביה נוזלית (לא חובה)
2 כפות דבש

הוראות הכנה:

חממו בסיר קטן את קליפת הלימון החתוכה לקוביות קטנות, מיץ הלימון והמים. הרתיחו וערבבו מדי כמה דקות. כאשר מבעבע הנמיכו את האש ובשלו במשך 10 דקות.

הוסיפו לסיר את התותים ובזמן הבישול מעכו אותם בעזרת מזלג או כף אל תוך קליפת הלימון המבושלת.
הרתיחו היטב על אש קטנה במשך 10 דקות, ערבבו מדי פעם.
הוסיפו לתערובת את הסטיביה והדבש והמשיכו לערבב על אש נמוכה 10 דקות נוספות.
כדאי לאכול את הריבה בעודה חמה ואת מה שנשאר לסגור היטב בצנצנת.
ניתן לשמור בקירור כחודש ימים ולהוסיף לקינוחים ותבשילים.

פירות וירקות מומלצים בחורף

פירות וירקות מומלצים בחורף

למצב רוח חורפי וקודר

הבננה היא פרי נפלא עבור אלו הסובלים ממצב רוח ירוד בהשפעת מזג האוויר החורפי, היות והיא עשירה בוויטמין B6 ובטריפטופן (חומר מוצא לסרוטונין) שמסייעים לנו להירגע ולייצב את מצב רוחנו. בנוסף, היא תורמת לריכוז וערנות ומסייעת באיזון לחץ הדם.

חשוב לדעת – הבננה מואשמת כגורמת לעצירות על לא עוול בכפה, כשלמעשה, כאשר מקפידים לצרוך אותה בעודה בשלה (צהובה ומעוטרת בנקודות שחורות קטנות) היא אף תורמת לעיכול סדיר ותקין. כמו כן, הבננה היא מקור מצוין לוויטמין C ומכילה את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות.

האבוקדו הינו מקור נפלא לוויטמין E, נוגד חמצון רב עוצמה שמגן על רקמות גופנו מנזקי חמצון, קרינה והרעלה ומיטיב עם מראה ומרקם העור. הוא מכיל שומנים בלתי רוויים התורמים לבריאותנו וכן אשלגן – מינרל המומלץ להגנה על מערכת הלב וכלי הדם. בזכות שילוב רכיבי תזונה אלו, צריכת אבוקדו מסייעת בהורדת כולסטרול.

חשוב לדעת – היות והאבוקדו הינו פרי עתיר שומן, רצוי להסתפק באבוקדו אחד ליום.

להגנה מפני חמצון, קרינה והרעלה

להגנה מפני חמצון, קרינה והרעלה

האבוקדו הינו מקור נפלא לוויטמין E, נוגד חמצון רב עוצמה שמגן על רקמות גופנו מנזקי חמצון, קרינה והרעלה ומיטיב עם מראה ומרקם העור. הוא מכיל שומנים בלתי רוויים התורמים לבריאותנו וכן אשלגן – מינרל המומלץ להגנה על מערכת הלב וכלי הדם. בזכות שילוב רכיבי תזונה אלו, צריכת אבוקדו מסייעת בהורדת כולסטרול.

חשוב לדעת – היות והאבוקדו הינו פרי עתיר שומן, רצוי להסתפק באבוקדו אחד ליום.

להורדת רמת הכולסטרול

הקיווי מכיל פי שלוש יותר וויטמין C מהכמות המצויה בפירות הדר ועשיר בחומצה פולית (B9) ובפוליפנולים (נוגדי חמצון), בזכותם מייחסים לו תכונות נוגדות סרטן. הקיווי מכיל אשלגן ואת הסיב התזונתי "פקטין" אשר תורמים יחד להורדת הכולסטרול.

חשוב לדעת – היות והאבוקדו הינו פרי עתיר שומן, רצוי להסתפק באבוקדו אחד ליום.

לחיזוק העצמות והגוף

הברוקולי הינו ירק מזין במיוחד שעשיר במגוון מרכיבים שטובים לגופינו כמו, ויטמינים C, K ו-B, בטא קרוטן, סידן, מגנזיום, אשלגן וסלניום, בחומצת האמינו טריפטופן ובכלורופיל. הברוקולי ניחן בתכונות אנטי סרטניות ואכילתו מחזקת את מערכת החיסון ומשפרת את מראה העור. אכילת ברוקולי תועיל לבריאות העצמות בזכות תכולת הסידן והוויטמין C שבו.

חשוב לדעת – על מנת לשמור על ערכו התזונתי, רצוי להכינו באידוי קצר. 

הברוקולי הינו ירק מזין במיוחד שעשיר במגוון מרכיבים שטובים לגופינו כמו, ויטמינים C, K ו-B, בטא קרוטן, סידן, מגנזיום, אשלגן וסלניום, בחומצת האמינו טריפטופן ובכלורופיל. הברוקולי ניחן בתכונות אנטי סרטניות ואכילתו מחזקת את מערכת החיסון ומשפרת את מראה העור. אכילת ברוקולי תועיל לבריאות העצמות בזכות תכולת הסידן והוויטמין C שבו.

חשוב לדעת – על מנת לשמור על ערכו התזונתי, רצוי להכינו באידוי קצר. 

לחיזוק העצמות והגוף

לניקוי הכבד מרעלים

צריכתו של ירק עלי זה תורמת לבריאותנו במישורים רבים: הוא עשיר בכלורופיל, פיגמנט אנטי דלקתי ואנטי סרטני המסייע בתהליכי ניקוי ופינוי הכבד מרעלים, בטא קרוטן התורם לבריאות העור ובוויטמין C המסייע בחיזוק המערכת החיסונית. החסה מסייעת בהורדת לחץ הדם ומקלה על פעולת העיכול. ככל שעלי החסה יהיו כהים יותר, כך יהיו עשירים יותר ברכיבי תזונה חיוניים.

חשוב לדעת – היות והירקות העליים נחשבים למרוססים מאוד, רצוי לצרוך חסה מגידול אורגני.

גם חברים שלך יכולים להיות בריאים יותר!
שתף איתם עכשיו

שיתוף ב whatsapp
קליניקה - זה המקום עבורך לכל המידע בעולם הבריאות הטבעית, טיפול טבעי ומה שבאמת חשוב לגוף שלך.

גם חברים שלך יכולים להיות בריאים יותר!
שתף איתם עכשיו

שיתוף ב whatsapp
אתר קליניקה - זה המקום עבורך לכל המידע בעולם הבריאות הטבעית, טיפול טבעי ומה שבאמת חשוב לגוף שלך.

עקבו אחרינו גם ברשת!

עקבו אחרינו גם ברשת!